Peter R. de Vries:

‘In deze zaak overtreft de ontstellende werkelijkheid de meest gruwelijke fictie’

Marjan Gorissen De verdwijning van robin

Gesigneerd exemplaar kopen

Gratis verzending
Gratis gesigneerd
Slechts €18,99
Paperback

De verdwijning van Robin

In dit boek vertelt Marjan Gorissen het schokkende verhaal van de verdwijning van de driejarige Robin Bogers en de enorme gevolgen die deze gebeurtenis voor haarzelf zal hebben.

Het is 24 april 1996. De vrolijke peuter Robin gaat bij overbuurvrouw Trudy J. pannenkoeken eten. Als Robin niet thuiskomt worden haar ouders ongerust en slaan alarm.

Nog diezelfde middag komt er een grootscheepse zoekactie op gang. Iedereen zoekt Robin. Vrijwilligers en professionals, kinderen en volwassenen, te voet en uit het vliegtuig, in tuinen en in het water, via kranten en tv. Paragnosten dienen zich met tientallen aan. Heel Nederland leeft mee. Uiteindelijk wordt een schoen met daarin een voetje gevonden. Robin blijkt te zijn vermoord.

Bevallen in de gevangenis

De schrijfster van dit boek – Marjan Gorissen – wordt tot haar verbijstering gearresteerd. Trudy blijkt belastende verklaringen over haar te hebben afgelegd. Lange tijd is ze de hoofdverdachte. Ze zit 103 dagen vast in de vrouwenvleugel van PI Maastricht. Marjan is op dat moment zwanger. Ze moet van haar baby bevallen onder toeziend oog van de politie.

Over de verdwijning van Robin en haar belevenissen – een traumatische nachtmerrie – schreef Marjan een zeer indringend boek.

Sharon Waltmans

“Wat een prachtig boek, helaas een waargebeurd verhaal dat je niemand toewenst. Dat vertrouwen, vriendschap, haat, leugens, vreugde en liefde in 1 zin ( lees: levensverhaal in een boek die in 1 adem is gelezen) voor kan komen.
Aan te raden voor iedereen! “

Elly Aalbregt

” Ik heb al veel boeken gelezen, maar zelden heeft een boek mij zo geraakt als deze. Dit boek geschreven met zoveel emotie, raakte mij van het begin tot het einde. Wat mij nu nog steeds bezighoudt, is de vraag waarom en hoe. Hoe kan een persoon, een ander dit aan doen.”

Wendy van der Heijde

“Marjan neemt je tot in het allerkleinste detail mee in haar verhaal. Ongelooflijk mooi hoe ze schrijft! Het overkwam haar, net zo het iedereen kan overkomen. Enorm veel respect voor haar (en haar gezin) dat ze staat waar ze nu staat.”

Marjolein Vergouwen

“Ik heb zoveel respect voor Marjan. Zo ontzettend mooi geschreven, alsof je er zelf bij bent. Heftig, maar zó de moeite waard. Ik heb het boek in een adem uitgelezen. Blijf schrijven!”

Ingrid Vromans

“De manier waarop het boek geschreven is, tot in de kleinste details, maakt dat ik er in mijn hoofd meteen een film van kan maken. Alsof ik het hele verhaal zelf heb kunnen aanschouwen. En wat voor een verhaal! Ik kon het niet laten liggen, ik wilde blijven lezen. Lieve Marjan, wat verschrikkelijk dat jou dit overkomen is. Ik ben diep geraakt. Maar wat heb ik respect voor jou over de wijze hoe je dit verhaal gedeeld hebt. Zo open… Wat krachtig dat je zoiets negatiefs om hebt weten te buigen naar iets positief. Een boek, een eindproduct wat voor verschillende mensen steunend kan zijn. Je bent een Kanjer! “

Melanie Tess

“Ik kocht dit boek omdat het veel bekendheid kreeg in het dorp waar ik woon. Marjan kende ik van gezicht maar haar verhaal was mij niet bekent.
Wat een ongelooflijk ontroerend verhaal van een bijzondere vrouw. Ik kon het dan ook niet droog houden bij het lezen. Haar manier van schrijven zorgt ervoor dat ik haar emotie soms leek te voelen. Ik kon het boek dan ook niet wegleggen en heb het in 1x uitgelezen.

Marjan als je dit leest; je bent een bijzonder sterke vrouw en ik hoop dat het leven je alleen nog maar toe mag lachen.”

Jim Broers

“Een boek dat door iedereen gelezen moet worden, hoe het leven dingen op je pad stuurt, waar je blijkbaar zelf maar een zeer klein aandeel in hebt. Hoe marjan haar kracht behield tijdens alles wat haar,, overkwam,, en er sterker uitgekomen is. Heel meeslepend geschreven maar vooral krachtig. Marjan ik ken je oppervlakkig maar mijn diepste respect voor jou, heel veel liefs wens ik jou en je prachtige gezin toe.”

Sanne Kok

“In 2 middagen heb ik dit mooie en ontroerende boek uitgeluisterd. Bizar gewoon dat dit gebeurd is in een land als de onze. Maar ook komt heel duidelijk de enorme moederliefde naar voren die jij voor je kinderen hebt… een oer-moeder.
Prachtige vrouw en je mag ontzettend trots zijn op jezelf en op wat je bereikt hebt.
Ook je ouders, broer en tante Nel, je had het niet zonder ze kunnen doen…Bedankt! ♥️”